Akoestische studie bij lifestyle restaurant Bavet in Leuven

Ondanks geluidsabsorptiepanelen aan het plafond, ontving lifestyle restaurant Bavet in Leuven enkele klachten ten gevolge van een slechte akoestiek.


Uit de geluidsmetingen bleek dat er geen probleem was inzake de galm in het restaurant. Wel kon het toegeschreven worden aan het zogenaamde 'cocktaileffect', wat ontstaat door een overschrijding van de akoestische capaciteit van een ruimte. In het restaurant was er plaats voor circa 80 mensen, terwijl uit de studie bleek dat de ruimte slechts 42 mensen aankon voor een aangenaam communicatiecomfort.

Op basis van de uitgevoerde geluidsstudie hebben onze deskundigen enkele voorstellen uitgewerkt. Naast de galm stelden we voor om ook de geluidsemissie in het directe veld zo veel mogelijk te beperken. Door te werken met lokale akoestische absorptie en lokale soundsystemen, hebben we een oplossing kunnen bieden voor beide problemen.  

  • Interieur restaurant Bavet
  • Interieur restaurant Bavet